Crimă oribilă pornită de la băutură. Un bărbat din Galați a fost ucis pentru că nu a dat rest un leu

crima

Un bărbat de 52 de ani din Galați și-a pierdut cumpătul și l-a lovit fără milă pe un consătean pentru simplul motiv că refuzase să îi dea rest un leu. Bărbatul agresat s-a lovit puternic la cap, în cădere. A fost transportat la spital, dar după trei zile a murit din cauza leziunilor suferite.

Tragedia a avut loc în vara trecută, mai exact pe data de 16.07.2022, când I. B., băut fiind, a mers la un bar din localitatea gălățeană Băleni, unde s-a întâlnit cu victima, care se afla în stare de ebrietate. El i-a înmânat o bancnotă de 5 lei pentru a cumpăra o bere care costa 4 lei. Victima a cumpărat berea și i-a dat-o, dar a refuzat să îi restituie restul de un leu.

Pentru fapta sa, Tribunalul Galați l-a condamnat pe bărbatul de 52 de ani, la 5 ani de închisoare. Acesta a fost obligat și să îi plătească daune morale de 15.000 de lei unei rude a victimei. Decizia instanței nu este definitivă, scrie adevarul.ro.

„Raportat la circumstanțele reale și persoanele ale inculpatului, instanţa apreciază că stabilirea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea comisă, situată peste minimul special prevăzut de lege, va fi în măsură să conducă la reeducarea şi sancţionarea acestuia”, este concluzia instanței de judecată.

Ucis pentru că nu a dat rest un leu

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale barului arată că cei doi se ceartă. Bărbatul s-a dus apoi la bar, a băut un pahar cu tărie, iar apoi s-a îndreptat către victimă și i-a aplicat o lovitură de pumn în zona bărbiei.

Bărbatul a căzut, lovindu-se puternic în zona cefei. Agresorul i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul în zona coastelor. Martorii la agresiune au spălat victima cu apă și au observat că avea o rană la ceafă. Bărbatul a fost dus la spital, dar trei zile mai târziu a murit.