Crestere naturala sau artificala a traficului pe Aeroportul Iasi?

aeroport

Numarul mare de pasageri de pe Aeroportul Iasi ridica semne de intrebare unor consilieri judeteni. Conducerea CJ Iasi sustine ca investitiile au dus la cresterea numarului de pasageri dar unii membrii din executiv considera ca acest fapt s-a datorat relocarii curselor operate de pe Aeroportul Chisina

Aeroportul Iași stabilește un nou record de trafic, conform cifrelor transmise de Asociaţia Aeroporturilor din România. Aproximativ 127,000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Iași în luna octombrie, iar pana acum au calatorit in total, 1.320.000 de persoane, de la începutul acestui an până la finalul lunii trecute.

Pe de alta parte, in ultimele luni, pasagerii au facut publice imagini din interiorul terminalelor care pareau a fi neincapatoare din cauza numarului mare de persoane.

Etienne Ignat, consilier judetean USR Iasi: „Pasageri, care in mare parte, adica aceasta crestere de pasageri se datoreaza pentru ca, aceste curse de la Chisinau au fost deviate pe Aeroportul Iasi. Vad ca in toata comunicarea pe care o faceti vad ca va laudati cu acest lucru, mai putin cand vad ca, cei din Consiliul de Administratie de la Aeroport sa isi asume o cresterea naturala doar pe ce inseamna numarul de pasageri de la Aeroportul Iasi. Anul viitor avem 1.1 milioane, deci practic nu avem o crestere si chiar la sedinta trecuta am avut o discutie si cu domnul Vatra, daca isi asuma in anii urmatori aceasta crestere mai ales in contextul in care am avut o rectificare bugetara, pentru ca, din cauza cheltuielilor si a facturii la energie aproape ca suntem in imposibilitate de plata”.

Aceasta idee este sustinuta si de consilierii PSD care spun ca terminalele Aeroportului Iasi sunt foarte mici.

Mircea Manolache, consilier judetean PSD Iasi:Domnul Vatra conduce Consiliul de Administratie si nu invers, criteriile de performanta nu le-a facut, ci domnul Vatra le-a trecut si daca va uitati in criteriile de performanta satisfacerea angajatorului, a angajatilor de aeroport. Noi, in loc sa ne luptam pentru a satisface pasagerii sa le aratam ca noi vrem sa facem o schimbare chiar daca aeroportul arata ca o cutie de chibrit la momentul de fata fiindca a fost facut pe timpul lui Bodea, fost membru PNL„.

Fata de declaratiile consilierilor judeteni PSD si USR, presedintele CJ, Costel Alexe spune ca la Aeroportul Iasi se fac investitii importante.

Costel Alexe, presedinte CJ Iasi: „Singurul lucru concret a tot ceea ce s-a discutat in Moara de Vant, in dealul aeroportului, se construieste cel mai mare aeroport din Romania dupa 1990, dupa Otopeni. Domnule Manolache, stimati colegi, daca nu ar fi venit aceasta administratie, noi cei de aici si domnul Manolache stie mai bine, astazi ar fi fost pe partea de est a pistei propovaduind nimicul pe care l-am fi avut astazi„.

În prezent sunt demarate lucrări la noul terminal T4 care va prelua mare parte din activitatea Aeroportului Iași.