Creștere alarmantă a incendiilor de vegetație uscată la nivelul județului Iași 

166375-incendiu-la-o-casa-din-ozd

dacă în anul 2021, 136 de incendii au mistuit 166 de hectare, de la începutul anului și până în prezent 630 de incendii au mistuit flora și fauna la peste 4300 de hectare. 

În data de 21 iulie a.c., în jurul orei 11.00 a fost anunțat un incendiu de vegetație uscată și miriște prin SNUAU 112, în localitatea Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași. 

Inițial s-a intervenit cu o autospecială de intervenție și stingere și forțe și mijloace de intervenție din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Miroslava. 

Ulterior, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu șase echipaje de stingere, o autospecială cu capacitate mărită de trecere și un echipaj de prim ajutor calificat. Incendiul se manifesta cu flacără pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare, pe mai multe focare.

În timpul acțiunii de stingere echipajele de intervenție au descoperit o persoană de sex feminin, de aproximativ 72 de ani, decedată în incendiu. 

După aproximativ opt ore de luptă cu flăcările pompierii militari și membrii serviciului voluntar au lichidat incendiul.

Pentru supravegherea zonei de intervenție un echipaj de stingere, autospeciala cu capacitate mărită de trecere și membrii Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au rămas la locul intervenției.

În urma incendiului au ars aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.