Creste numarul cazurilor de gripa

gripa

Peste 100 de cazuri de gripa, confirmate la Iasi. Numarul pacientilor bolnavi este intr-o permenta crestere, spun medicii de la Spitalul de Boli Infectioase „Sf Parascheva” din Iasi.

Cele mai multe victime au peste 40 de ani. Un singur pacient este la Terapie Intensiva, la spitalul din Copou. Intre timp, pacienta suspectata initial ca ar fi fost infectata cu infectia mortala coronavirus ramane internata la Infectioase.

Profesoara adusa de la Suceava a fost diagnosticata cu gripa sezoniera, se afla sub tratament si va mai ramane sub observatie medicala timp de cateva zile, spun medicii.

Starea ei de sanatate este buna, iar organismul raspunde la terapia medicamentoasa. Pacientii suspecti de imbolnavire cu coronavirus vor fi tratati intr-o camera sterila, special amenajata pentru tratarea unei astfel de infectii.

Prof. dr. Carmen Dorobat, manager al spitalului de Boli Infectioase „Sf Parascheva” Iasi: „Este vorba despre o rezerva care are circuit corespunzator, in sensul ca are intrare si iesire direct in exterior, avem echipamente de protectie pentru cei care ajung in zona respectiva, ma refer la cadrele medicale”.