Cresc salariile primarilor și președinților de CJ

bani-1-scaled-e1633599785965

Cresc salariile primarilor si presedintilor de Consiilii Judetene din tara. Curtea Constituţională a României a decis că legea care prevede creșterea salariilor primarilor și ale președinților de Consilii Județene este constituțională și, ca atare, va fi aplicată. Vorbim de cresteri care variaza intre 180 si 2.000 de lei.

Cel mai mult ar urma să crească salariul primarului general al Capitalei, cu 2.200 de lei. Urmează primarii de sector și președinții de consilii județene, care vor primi în plus 1.980, de lei și tot așa până la primarii comunelor, care vor avea salariul brut mărit cu 880 de lei.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iasi

„S-a facut o formula matematica. Una dintre componente a fost blocata. Ati vazut si dvs. cresterile salariale merg de la primar de Bucuresti 2.000 de lei, primar de comuna 180 de lei. Banui ca pensiile au crescut mai mult cu cele 15% dar trecand de la una de la alta eu nu o gasesc nici inechitabile. In momentul de fata, salariile din sistemul public sunt impinse in cupola. Adica primarul municipiului Iasi este a V-a categorie salariala din Primarie., deci nu pot sa-mi mai impun punctul de vedere intre salariatii mei.”

Odată cu majorarea veniturilor primarilor vor crește și indemnizațiile consilierilor locali, pentru că acestea sunt corelate cu cele ale primarilor. Cei care s-au opus vehement asupra acestei masuri sunt cei din USR, ei fiind si cei care au sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iasi

„Daca reusesc sa trateze corect actul politic si reusesc sa vina cu niste programe care sa conteze pentru Romania de astazi si mai ales pentru cea de maine sunt solutii pentru a avea primarii lor. Deocamdata din primarii pe care i-am vazut alesi de catre domniile lor cei mai vehementi contestatari e praf si pulbere. Imi pare rau ca vorbesc despre capitala Romaniei ca si cum as vorbi despre capitala altui stat dar asta e situatia.

USR a invocat şi încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la desfăşurarea procedurii parlamentare de adoptare a legilor, în condiţiile în care actul normativ a fost cu aprobat cu 2 zile înainte să expire termenul stabilit pentru depunerea amendamentelor.