Crenvursti cu doar 10% carne sunt la vanzare in magazinele din Romania

crenvursti

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor a rezultat ca procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului.

Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurști carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor .

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient

– 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare: primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc:

– 100% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;

Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11 :

– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri

– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri ;