Credit de angajament pentru mobilierul dedicat spatiilor medicale de la Spitalul de Copii Sf. Maria

spital sfanta maria

Consilierii judeteni au aprobat un credit de angajament pentru dotarea cu mobilier destinat spațiilor medicale reabilitate la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. In nota de fundamentare, unitatea medicala justifică solicitarea sumei de 1.573,00 mii lei, pentru demararea procedurilor de achiziţie a mobilierului destinat spaţiilor medicale reabilitate în cadrul proiectului cu finanțare externă nerambursabilă, prin necesitatea amenajării spaţiilor care urmează fi predate secţiilor spre utilizare medicală.

În proiectul de eficientizare energetica, nu sunt eligibile dotări precum mobilierul medical, echipamentele de curăţenie şi dezinfecţie, alte dotări, în conformitate cu standardele Autorității Naţionale de Managemental Calităţii în Sănătate aferente celui de-al II-lea ciclu de acreditare.

Termenul de finalizare a etapelor actuale ale lucrărilor de reabilitare: începând cu luna ianuarie 2021 s-a dat în folosinţă tronsonul III reabilitat, din corpul A, urmând ca din luna august 2021 să fie date în folosință şi tronsoanele I şi II, reabilitate.

Spitalul va cumpara 80 sisteme de oxigenoterapie, 80 sisteme de aspiratie perete si o masa de inox atele ghipsate – ortopedie.