Credincioşii se pregătesc de Postul Crăciunului. Cu ce idei de reţete de post vin bucătarii

Foarte mulţi se pregătesc deja de Postul Crăciunului care începe mâine. E un post blând, în jumătate dintre zile este dezlegare la peşte, iar cherhanalele au deja ofertele pregătite. Azi, însă, oamenii se răsfaţă de Lăsata Secului cu mese îmbelşugate. Ultima zi în care credincioşii pot mănânca lapte, ouă sau carne, i-a găsit pe oameni în pieţe, cu sacoşele pline. Meniul e făcut pentru toate zilele.

Bucătarii vin cu fel şi fel de idei de reţete pentru post

Chiar dacă avem mai puţine alimente la dispoziţie în post, bucătarii vin cu idei de preparate la fel de gustoase.

Chef Vitalie: Humusul, babaganush. Humusul în facem din năut, baba ganoush-ul din vinete coapte. Salata tabbouleh şi falafelul. Avem un rulou de post veggie-tempura. Este un rulou cu legume, făină tempura, orez, alge. 

Renunţăm la mâncarea de dulce, dar nu şi la deserturi. 

Pr. Lucian Apopei, Director Comunicare al Arhiepiscopiei Iași

A inceput o perioada frumoasa din an, pregatirea pentru marea sarbatoare a nasterii Domnului Nostru Iisus Hristos. Prin durata lui de 40 de zile ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai cand acesta astepta sa primeasca cuvintele lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *