Creativitate pusă la încercare pentru cazare gratuită

Universitatea-Tehnică-„Gheorghe-Asachi”-din-Iași

Imaginația și creativitatea le aduce cazare gratuită, în cea mai frumoasă cameră de cămin. Aceasta este miza pentru viitorii ingineri de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, care s-au înscris in concursul organizat în campus, „Cea mai tare cameră de cămin”. Astfel, înarmați cu bidinele şi vopsea, 70 de studenți și-au folosit creativitatea și au demonstrat că pot ieși din tipare.

Număr record de înscrieri anul acesta. 70 de studenți din 45 de camere şi-au pus creativitatea la încercare și s-au înscris în concurs cu un premiu pe măsura. Și anume, premiul I aduce gratuitate în cămin pentru tot restul anului. Locul al doilea primeşte 6 luni gratuite, iar locul 3 primeşte 4 luni.

În aproape toate cel 45 de camere, am văzut idei de amenajare foarte foarte îndrăznețe și foarte faine, făcute de tinerii studenți care vor fi mâine, poimâine ingineri și au dat dovadă de multă creativitate, în amenajarea fiecărui centimetru pătrat, întrucât camerele la cămin sunt puțin mai mici. Contează foarte mult spațiul pe care îl ai disponibil în cameră, astfel încât să-ți asiguri un confort și o stare de spirit cât mai plăcută când te odihnești în cameră, a declarat Bogdan Bundeanu, director Direcția de Cămine UTI.

Ciprian este student în ultimul an, iar pentru a-si forma un spațiu în care să se simtă ca acasă, a investit în jur de 4000 de lei.

„Costul final ar fi undeva la 3500-4000 de lei, pentru că am luat totul de la 0. Asta înseamnă, dat tapetul care era, jos, gletuit pentru că am avut foarte multe găuri în cameră. Deci viața de student, la început de an nu este doar lapte și miere, trebuie și sacrificii. Am încercat să eficientizez foarte mult spațiul, să-l optimizez pentru că, camera este foarte mică, sub 12 mp și a trebuit să scot vechile paturi din cameră și să optez pentru o canapea pentru a avea mai mult spațiu”, a spus Ciprian Rață, student Inginerie Energetică.

Elisa este studentă la Design Industrial și a folosit cunoștintele asimilate la universitate pentru a-și reorganiza camera.

„M-am gândit să-mi creez totodată un spatiu confortabil, dar util, să profit de fiecare colț al camerei fiind și mai micuță. Mi-am reorganizat tot mobilierul, mi-am suprapus paturile și mi-am realizat o oarecare continuitate. Am dorit să am zona de serviciu separată de zona de dormit și studiu, pentru că, practic, această cameră este și baie și dormitor și bucătărie”, a explicat Elisa Nistor, studentă Design Industrial și Managmentul Afacerii.

Ţinând cont că preţul pentru o cameră de cămin lunar este între 160 şi 260 de lei, sunt nişte bani bineveniţi pentru studenţii care vor fi câştigători.