“Crăițele Iașului”| Lansare de carte în Dumbrava Minunată

coperta

Duminică, 12 iunie, ora 11.00, la Muzeul “Mihail Sadoveanu”, în cadrul Festivalului Șotron, va avea loc lansarea volumului „Crăițele Iașului”, de Sorina Dănăilă, proiect susținut de Pleiada Boutique Hotel și realizat împreună cu editura Aleodor.

Proiectul acestei cărți este rodul intersecției a două pasiuni: cea a Sorinei Dănăilă de a scrie despre Iași, cu admirație în fața bogăției sale, și cea a pasiunii pe care echipa hotelul Pleiada o are față de acest oraș și pentru oamenii care l-au făcut să fie ceea ce este.

Numită Crăițele Iașului și nu Crăiesele Iașului, această carte ca o mică lume cuprinsă între două coperți vorbește în numele a zece femei excepționale. 10 femei ca niște flori, ca niște crăițe. Poveștile lor au fost ilustrate de Gabriel Poenaru, art directorul editurii Aleodor, cel pentru care textul este întotdeauna miezul incandescent al unei explozii de creativitate.

“Femeile acestea deseori necunoscute nouă, dar de poveste, merită, cu siguranță, titlul de crăiese. Doar că aceasta le-ar trimite într-o lume prea înaltă și imaterială. Or dorința noastră este tocmai aceea de a le apropia de voi, cei care poate veți avea curiozitatea de a desfereca sipetul nostru. Ceea ce face că le-am numit crăițe. Flori simple, puternice, viu colorate și perene”, împărtășește Sorina Dănăilă.

“Pleiada Boutique Hotel și-a propus încă de la început să fie un ambasador al Iașului, iar decizia noastră de a publica această carte pentru a fi oferită celor care ne trec pragul devine parte din povestea unui Iași al excelenței”, a declarat Dora Morhan, brand manager Pleiada.

Evenimentul va avea loc în Dumbrava minunată de la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, îi are ca invitați pe Sorina Dănăilă, autoarea cărții, pe Gabriel Poenaru, art directorul editurii Aleodor, și va fi moderat de Dora Morhan.

Şotron. Festivalul copilăriei este un eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Ediția a IX-a va avea loc în perioada 10-12 iunie 2022, în Dumbrava Minunată de la Muzeul „Mihail Sadoveanu” și va sta sub semnul solidarității cu Ucraina și cu copiii refugiați.

Sorina Dănăilă este fost profesor de franceză, membru fondator al Institutului Francez din Iași, autor a 5 cărți de specialitate și traducător a peste 25 de titluri, storyteller în tururi ghidate pentru firma CityID, blogger povestitor al Iașului.

Pleiada Boutique Hotel este unicul hotel de cinci stele din regiunea Moldovei, un actor implicat în viața comunității și susținător a numeroase proiecte culturale. Acesta își propune să ofere experiențe, nu doar cazare, iar de curând a primit premiul pentru cel mai bun hotel independent de 5 stele din România în cadrul Top Hotel Awards 2022.

Editura Aleodor urmează o linie de restaurare și aducere în prim plan a cărții românești în preferințele publicului cititor de toate vârstele. Este un proiect aflat la început de drum, o parte a unei societăți contemporane care nu uită de reperele ei clasice.