Crăciunița, floarea magică a sărbătorilor de iarnă

WhatsApp Image 2022-12-08 at 12.32.09

Mai este putin timp pana cand vor incepe sarbatorile de iarna motiv pentru care serele din Iasi pregatesc  cele mai indragite flori de sezon – Craciunitele. Considerate de florari niste plante extrem de sensibile, acestea au o frumusete aparte prin culoarea rosie aprinsa a frunzelor.Mai este putin timp pana cand vor incepe sarbatorile de iarna motiv pentru care serele din Iasi pregatesc  cele mai indragite flori de sezon – Craciunitele. Considerate de florari niste plante extrem de sensibile, acestea au o frumusete aparte prin culoarea rosie aprinsa a frunzelor.

Steaua Craciunului sau Craciunita este una dintre cele mai cautate flori in aceasta perioada. Ea este un simbol al sarbatorilor de iarna si aduce un strop de culoare caselor noastre. Pentru a ajunge la maturitate, Craciunitele au nevoie de o atentie deosebita. Florarii de la Servicii Publice Iasi muncesc cu cateva luni inainte. Insa rezultatul este pe masura.

Petronela Trofin, florar: „Este o floare foarte frumoasa, necesita mai multa atentie, multa ingrijire, tratamente speciale. Ne bucuram sa o avem printre noi. Ea intradevar are ingrasamant si tot ce ii trebuie. Are nevoie de lumina, nu ii trebuie multa caldura si tine destul”.

Mii de Craciunite au fost plantate la serele Serviciilor Publice Iasi.

Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Iasi„: „Avem Craciunite, care sunt florile de sezon. In acest an am marit numarul acestora fata de alti ani. Avem in jur de 9.000 de Craciunite. Sunt patru tipuri diferite de Craciunite: cele clasice pe care le cunoaste toata lumea, cat si cu frunzele regulate cat si craciunite crete. Speram sa placa aceste flori si in cadru amenajarilor solicitate de Primaria Municipiului Iasi cat si pe doritorii care vor aceste flori”.

Craciunita este cea mai importantă plantă de ghiveci din punct de vedere comercial din lume.