Cozi uriașe la intrarea în țară. Mii de români intră în carantină pentru că se prezintă fără teste RT-PCR

coada

Sursa foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Granițele de vest ale României sunt extrem de aglomerate, duminică după-masă, timpii de așteptare depășind o oră în mai multe vămi. Cauza o reprezintă numărul mare de români care se întorc în țară cu ocazia Sărbătorilor, dar și decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin care se întocmesc documente de carantinare pentru persoanele vaccinate, dar care nu au teste RT-PCR la intrea în țară.

La Vama Petea timpul de așteptare este de 90 minute, pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere, iar pe sensul de iesire, 2 artere, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

La Vama Nădlac, timpul de așteptare este de 50 de minute și sunt deschise câte două artere.

La Nădlac II, timpul de așteptare este de 60 de minute, deși pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere. ”Număr mare de persoane prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare. Și la Vama Carafat timpul de așteptare este aproximat la o jumătate de oră. Timpii mari de așteptare se datorează (sic!) și triajului epidemiologic pe sensul de intrare”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Condițiile de intrare în România au fost modificate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în această săptămână, toate persoanele care intră în țară care sunt vaccinate sau care au trecut prin boală trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ, altfel fiind obligate să intre în carantină.

Inițial, CNSU a decis ca această perioadă să fie de 14 zile, însă vineri perioada s-a redus la doar 10.

Noile reguli se aplică până pe 8 ianuarie 2022.

g4media