Costul aderarii partiale in Schengen. Romania trebuie sa accepte migranti din Siria si Afganistan aflati in Austria

În câteva zile, România trebuie să-i accepte înapoi pe acei migranți afgani și sirieni rămași în Austria care au plecat în Occident prin teritoriul României, relateaza publicatia din Ungaria, Magyar Nemzet. Acest lucru a fost raportat de Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, adăugând că procedura este conformă cu Tratatul de la Dublin.

Desi Predoiu vorbeste despre tratate internationale, aceasta a fost conditia Austriei, ca sa-si retraga vetoul cu privire la aderarea partiala in Schengen a Romaniei si Bulgariei.

Potrivit acordului încheiat în decembrie, cele două țări est-europene se vor alătura spațiului european fără frontiere în traficul aerian și maritim în luna martie . O decizie privind abolirea controalelor adică aderarea deplină la Schengen, va fi luată ulterior. 

Ministrul român de Interne Cătălin Predoiu a mai spus, în perioada următoare aderării, inspectorii de frontieră austrieci își vor asista colegii români de pe aeroportul din București. Asta înseamnă doar că, în cazul în care cineva are un pașaport sau carte de identitate suspectă, aparent falsă, pe lângă ofițerii români, austriecii vor verifica și documentul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *