Costel Alexe: “În România corupția încă ucide!”

foto_Costel_Alexe

Cum se poziționează PNL în războiul Chirica - PSD?

Iată că a mai trecut un an și pe 30 octombrie am comemorat masacrul din clubul Colectiv, poate cea mai mare tragedie care a lovit România după Revoluția din 1989. Un adevărat masacru în care niște tineri care își doreau să asculte muzică au plătit cu viața pentru indolența și corupția ce a pus stăpânire pe administrația publică românească.

Reacția tipic românească la acel moment dat a fost mușamalizarea și fuga de răspundere de la patroni, la administratori, la pompieri și până la primar, cu toții au fugit de asumarea vinovățiilor și iată că sute de părinți, prieteni, iubiți, frați, așteaptă de la justiția română o minimă alinare: condamnarea celor responsabili!

Dincolo de aceste așteptări legate de actul de justiție, oamenii își doresc să se simtă în siguranță și speră că lecția Colectiv să fi schimbat ceva în modul de a face administrație în România.

O spun cu toată răspunderea: doamna ministru Sorina Pintea este la fel de indolentă și ineficientă precum colegul său, ministrul care a refuzat ajutorul extern și astfel a condamnat la moarte zeci de oameni, Nicu Bănicioiu, iar realitatea este tristă, asistăm la o batjocură fără margini la adresa cetățeanului român, o incompetență ce frizează bunul simț:

  • la 3 ani de la dezastrul de la Colectiv #România este fix în același stadiu: nu poate trata marii arși
  • personal am făcut 4 adrese în ultimii 2 ani pentru alocarea fondurilor și dotarea cu aparatură necesară a Clinicii de Chirurghie Plastică din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, iar răspunsurile se bat cap în cap și se tergiversează lucrurile și nu se alocă bani
  • în județele Moldovei au murit pacienți în ultimii 2 ani din cauza arsurilor, clinica din Iași neputând trata arsurile mai mari de 20% din suprafața corpului
  • În 2017 un bărbat din Botoșani și o femeie din Valea Lupului au murit la Iași și un tânăr din Stolniceni Prăjescu a fost cu greu transferat la București, iar cel mai recent caz este cel al tânărului Alexandru din Piatra Neamț transferat prin intervenții personale la un spital în Belgia.
  • pacienții din #Moldova sunt condamnați efectiv la moarte: nu pot fi tratați la Iași și nu pot fi transferați la București din lipsă de paturi

Când viața oamenilor este la mijloc, când în pixul unui ministru stă o decizie capitală, nu este loc de bâlbâieli și tergiversări! Fiecare termen asumat de către Ministerul Sănătății a fost încălcat și iarași amânări peste amânări!

În Moldova trebuie să fie un spital care să preia cazurile de mari arși, o unitate care să deservească pacienți la nivel regional, în timp real!

Aș vrea să punctez și lipsa profesionalismului Guvernului României și Ministerului Sănătății, care nu au reușit nici până astăzi să demareze construirea celor 3 Spitale Regionale pe care România s-a angajat să le ridice cu sprijinul Uniunii Europene. În loc să utilizeze cele 150 de milioane de euro puse gratuit de către autoritățile europene, Guvernul PSD preferă tergiversarea proiectelor și soluții mult mai costisitoare pentru populație.

La 3 ani de la cea mai mare tragedie, în România corupția încă ucide!

Tragedia de la Colectiv a deschis ochii unei țări și a atras atenția asupra neajunsurilor sistemului medical și indolenței cu care autoritățile reacționează, dar ceea ce ne scapă din vedere este că în ultimii 3 ani, în România s-a produs, discret și neobservat, încă un colectiv, zeci de români murind cu zile în spitalele de arși!

(Comunicat de presa)