Costel Alexe: „E timpul Iasului!”

foto_Costel_Alexe

Cum se poziționează PNL în războiul Chirica - PSD?

Am văzut cu toții propunerea de rectificare bugetară propusă de vedeta Guvernului, cluberul Teodorovici, care nu mai știe de unde să strângă bani pentru a acoperi uriașele datorii contractate în ultimii 3 ani! Și a găsit să taie fix de unde era mai mare nevoie și unde România țipă din toți rărunchii: transporturi și fonduri europene!

O palmă zdravănă dată ieșenilor care așteaptă de ani buni investiții concrete în infrastructura rutieră, căci un județ în continuă dezvoltare, care aleargă spre borna de 1 milion de locuitori, nu poate rămâne încremenit în timp din punct de vedere al infrastructurii rutiere: fără șosele de centură, fără drumuri moderne și sigure care să ne conecteze cu județele vecine și cu celelalte regiuni!

Guvernarea PSD a tăiat investițiile în infrastructură și ne-a condamnat și anul acesta:

NU Avem- Autostrada Iași- Târgu Mureș, deși Guvernul este obligat prin lege să demareze procedurile, deși avem fonduri europene nerambursabile, pe care iată că nu am fost capabili să le accesăm, combinagii din PSD se încăpățănează să o ciopârțească prin PArteneriat Public Privat! Licitații amânate, contestații, realist vorbind vă garantez că finalul anului ne va găsi fix în aceeași situație ca acum 10 ani!

NU Avem: Șosea de Centură în Municipiul Iași, cel mai mare oraș din țară fără o variantă modernă de ocolire, o rușine pe obrazul oricărui ministru al transporturilor și este tot mai evident că suntem bataia de joc a cuiva de la București, care ne aruncă periodic momeli doar să ne închidă câteva luni gura.

Nu Avem: Variante Ocolitoare pentru orașele Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Pașcani și Hârlău, comunități ce resimt din plin efectele traficului de tranzit și nici NU Avem drumuri moderne între municipiile reședință de județ din Moldova, mii de autovehicule care se îngrămădesc efectiv pe străduțe cu o bandă, hiper aglomerate, nu contribuie decât la creșterea exponențială a poluării și a accidentelor rutiere în aceste localități de tranzit!

Au început sărbătorile diasporei cam peste tot prin țară, festivaluri, fel de fel de evenimente binevenite și un semn de apreciere față de toți cei care nu au uitat de unde au plecat și se întorc cu drag acasă!

Dar oare nu le crapă obrazul guvernanților când milioane de români se întorc în țară pe aceleași drumuri găurite și peticite pe care au luat calea pribegiei acum 5-10-15 ani??

Drumuri cu o bandă pe sens nu se mai construiesc nicăieri în Europa!

Milioane de români se întorc spre casă pe drumuri degradate moral și tehnic de 30 de ani, cu o bandă pe sens, pline de gropi și denivelări, cu restricții de 30 km pe toate podurile rutiere, căci realitatea este că aceste poduri sunt depășite și sunt adevărate bombe cu ceas!

Domnule Maricel Popa, domnilor parlamentari de Iași și toți cei care timp de 3 ani de zile ați fost complici tăcuți și ați executat cu sfințenie toate ordinele lui Dragnea, Tudose, Dăncilă, trădând interesele locale: vouă chiar nu vă pasă de Iași?

Avem nevoie urgentă de finalizarea Variantei Ocolitoare a Municipiului Iași, obiectivul III (Selgros – Drumul Hoților – Tomesti) si IV de care nu vorbește nimeni, legătura între capăt Dacia și Rond Era!

Avem urgent nevoie de alocarea finanțării și actualizarea studiilor pentru AXA 3 inelul exterior al centurii Municipiului Iași

Reabilitare DJ 248 B, între DN 24 și DN 28 – Centură trafic uşor Iaşi (DJ)–Zona Metropolitană Iaşi. Traseu: 59,4km

DJ 248B: Vânători -Zahorna -Horlești -Cogeasca -Bogonos -Lețcani -Cucuteni -Scoposeni -Horlești -Lungani -Voinești -Vocotești -Mânjești -Budești km 0+000-41+932

DJ 248C: Budești -Mogoșești -Șanta -Picioru Lupului -Ciurea km 0+000-10+400

DJ 248D: Ciurea -Todirel -Bârnova -Păun -Tomești –Holboca km 0+000-16+050

E timpul Iașului! E timpul să avem o administrație cu adevărat orientată către cetățean și spre modernizarea celui mai mare județ al României!