Costel Alexe a cerut demisia sefului DRDP Iasi. In replica, Mugurel Laicu i-a transmis sa-si scoata creionul de tamplarie de dupa ureche

Intr-o scrisoare deschisa transmisa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi solicita urgentarea elaborarii Studiului de Fezabilitate pentru „Varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei”. Acesta considera ca intarzierea proiectului se datoreaza actualului director DRDP Iasi, Mugurel Laicu. Alexe ii solicita lui Sorin Grindeanu sa-l demita pe Mugurel Laicu.

„În fiecare zi, deopotrivă ieșeni și conducători auto care tranzitează județul nostru pe drumul european E583 îmi transmit mesaje despre calvarul rutier pe care trebuie să îl îndure în zona Podu Iloaiei, localitate unde au loc mereu ambuteiaje. Cunosc personal situația disperată atât pentru localnici, cât și pentru cei care sunt în trecere, cu privire la aglomerația care se formează la intrarea/ieșirea din oraș, care a devenit o problemă zilnică și apăsătoare pentru județul Iași. Până când va fi implementat proiectul Autostrăzii Unirii A8, varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei este cea mai bună alternativă pentru descongestionarea și fluidizarea traficului. Din păcate, etapa de elaborare a studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv este blocată. Studiul de fezabilitate ar fi trebuit să fie recepționat în luna octombrie a acestui an. Privesc cu îngrijorare și consternare inactivitatea directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, care nu a luat nicio măsură pentru urgentarea procesului și asistă pasiv la tergiversările proiectantului, fără să cunoască stadiul implementării, fără să aibă un centralizator al proiectelor care să reflecte realitatea în relația cu proiectantul și instituțiie avizatoare”, a mentionat Costel Alexe.

In replica, Mugurel Laicu i-a transmis ca, inainte sa-i ceara demisia, sa se uite „la traficul infernal din Iași și la conservele care circulă pe drumurile județene”.

„Costel Alexe, scoate creionul de tămplarie de după ureche și notează. Poți păcăli pe unii oameni tot timpul și pe toți oamenii câteodată, dar nu poți păcăli toți oamenii tot timpul…Cât despre dezvoltarea Iașului, vă aduc aminte că erați de mână cu domnul primar Chirica atunci când, de față cu ministrul liberal Bode, ați promis că veți demisiona dacă nu va fi gata șoseaua de centură a Iașului…V-ați luat de mână cu alte personaje și ați luptat din greu să aruncați la coș centura pentru traficul greu – care prevedea decongestionarea majoră a traficului în zona Granit – Bucium, prin crearea de supratraversări în zona Pasajului Socola spre Drumul Hoților, Poitiers si Bucium. Am ajuns la ce vedem astăzi – trei ore din Podu Roș în Bucium, cât faci de la Iași la Focșani sau la Tecuci pe drumul național administrat de drumari de cariera nu de geografi cu dosare penale”, a mentionat Mugurel Laicu, directorul DRDP Iasi.

Dupa conferinta de ieri a presedintelui CJ Iasi si social democratii au reactionat la adresa declaratiilor lui Costel Alexe.

„Îmi pare rău că trebuie să intervin iarăși pentru a stopa minciunile lui Pinocchio de la Consiliul Județean Iași. Acest personaj din desenele animate al politicii locale nu mai face diferența între realitate și imaginație. Nu a făcut absolut nimic timp de mai bine de 3 ani pentru modernizarea infrastructurii rutiere și acum își permite să dea lecții despre management și administrație eficientă”, a mentionat Bogdan Cojocaru, presedinte PSD Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *