Cosmarul unei mamici care se lupta de ani de zile cu boala Lyme provocata de o capusa

boala lyme

„În 2007, prietena mea a început să se simtă rău brusc: leșina, sau avea stări de leșin zilnic, palpitații, dureri în piept, vertij, probleme cu respirația, probleme de memorie, concentrare. Au urmat tot felul de vizite și controale medicale, însă doctorii nu au reușit să îi pună un diagnostic concret, recunoscând că acest caz e un mister medical. Pe zi ce trecea, starea de sănătate a Alinei se deteriora tot mai mult, apărând noi și noi simptome, astfel că aceasta a ajuns în scurt timp la pat cu dureri inimaginabile de piept, mușchi, oase, probleme neurologice (vertij, parestezii, lipsă de coordonare în mișcare, probleme de vorbire, probleme de vedere), extenuare fizică inexplicabilă, probleme cardiace (tahicardie, hipertensiune paroxistă sau hipotensiune foarte accentuată).

Luni de zile prietena mea se ducea la baie târându-se în 4 labe, deoarece nu se putea ține pe picioare, iar ani de zile a stat 80% din timp în pat. În 2014, mâna stângă i-a paralizat, și abia atunci, făcând diferite investigații în spital, a primit diagnosticul de Borrelioză. Însă, din cauză că această boală în faza ei cronică în România nu este cunoscută și recunoscută, nici protocoale adecvate nu există, așadar tratamentul administrat în spital nu a scăpat-o de această boală, prin urmare nici de durerile și simptomele inumane.

După sarcină, starea de sănătate i s-a agravat chiar și mai mult: a început să dezvolte alergii care duceau direct în șocuri anafilactice, alergii cauzate de diferiți stimuli: orice cantitate de substanță chimică de orice natură, temperatură mai ridicată sau mai scăzută de 20-25 de grade, diferite alimente. Din două în două zile prietena mea era în spital, medicii neștiind să-i dea un tratament pentru a-i stabiliza starea.

In 2018 a fost diagnosticată de unul din cei 2 medici care cunosc această boală, cu Borrelioză + alte coinfecții, însă tratamentul dat de doctor nu a putut fi ținut deoarece Alina făcea șocuri anafilactice la antibioticele prescrise (tratament antibiotic injectabil + 6 antibiotice orale combinate, timp de 2 ani), astfel că, singura șansă pentru prietena mea este ori terapia cu celule stem, ori tratament personalizat pentru boala LYME, într-un cadru supravegheat, la o clinică din afară care să fie specializataă în această maladie: Serbia, Germania sau SUA.

VĂ ROG DIN SUFLET SĂ O AJUTAȚI PE PRIETENA MEA SĂ AIBĂ O ȘANSĂ LA VIAȚĂ (fie prin donații, fie prin distribuirea campaniei pe rețelele de socializare sau alte mijloace); din păcate, familia traiește doar din indemnizația de creștere copil luată de soț (1200 RON) + alocația copilului, bani din care ar trebui să-și plătească chiria, facturile, mâncare, haine, scutece pentru copii, toate necesare pentru casă și tratamentul fitoterapeutic (dat de același doctor, pentru ca boala să nu avanseze și mai mult), sumă din care nu își permit nici să se intrețină, cu atât mai puțin să aibă acces la o clinică din afară, pentru tratament.

Deoarece, după cum spuneam, faza cronică a bolii Lyme nu este cunoscută și recunoscută (încă) de statul român, pacientul nu primește niciun fel de ajutor pentru vreun tratament, asigurare medicală, pensie de boală, deși acești pacienți ajung la pat, cu probleme neurologice (și sistemice) grave.

Donațiile se fac în contul deschis din Marea Britanie, la banca HSBC, pe numele:

Ramona-Maricica Bogos
IBAN: GB21HBUK40271575155568
SWIFT/BIC: HBUKGB4105B

Donațiile se pot face și direct, în contul special deschis pentru Alina la BRD pe numele:

Popa Tudor Dumitru
IBAN:RO67BRDE240SV66840352400(cont in lei)
SWIFT:BRDEROBU

Pentru cine dorește mai multe detalii, se poate lua legătura telefonic cu soțul Alinei: 0748 910 836″.