Corpul E de la Universitatea Cuza va fi reabilitat

Sharing is caring!

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional. Investiția totală se ridică la suma de 17.478.081 lei (aproximativ 3.6 milioane de euro) și are ca termen de execuție 19 luni.

La finalul proiectului, în corpul E vor funcționa 10 săli de curs, 3 săli de seminarii, 1 amfiteatru dar și 5 spații pentru birouri. Astfel, se va asigura accesul la spații moderne de învățământ pentru un număr maxim de 2574 de studenți și birouri pentru 43 de cadre didactice.

De asemenea, imobilul va beneficia de dotări adaptate utilizării de către persoane cu dizabilități și vor fi amenajate 28 de locuri de parcare, dintre care două dedicate persoanelor cu dizabilități.

„După cum bine știm, această clădire nu mai era funcțională, de aceea ne bucurăm că o vom reda comunității academice. Alături de securizarea juridică a proprietăților, investițiile reprezintă o prioritate majoră pentru echipa de conducere a Universității. Ne dorim să intrăm în normalitate iar acesta este doar începutul, mai avem și alte proiecte în pregătire, iar pe această cale dorim să mulțumim ADR-Nord Est pentru buna colaborare”, a spus prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonator de Credite al UAIC

shares