Coronavirusul pune stăpânire pe comunele din jurul Iașului. Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri

iasi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a luat ieri mai multe hotărâri, după ce unele comune din jurul Iașului s-au apropiat chiar și de 4 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Astfel, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor din comunele Ciurea (3,05), Holboca (3,83), Miroslava (3,43), Țuțora (3,08), Valea Lupului (3,77), este interzisă. Interzicerea este valabilă și pentru operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dar și pentru organizarea de activități cinematografice sau a concertelor/spectacolelor.

De asemenea, în municipiile Iași (2,67), Pașcani (2,15), Hîrlău (2,65) și în comunele Aroneanu, Bârnova, Comarna, Dolhești, Horlești, Mircești și Ungheni, este permisă activitatea operatorilor economici fără a depăși 30% din capacitatea maximă, în intervalul 06.00 – 23.00.

Organizarea activității cinematografelor și a instituțiilor de spectacole/ concerte în aceste muncipii/comune din județul Iași este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea spațiului.