Coronavirusul pune oamenii in alerta. Ce masuri se iau la Iasi?

Coronavirusul poate ajunge si la Iasi. Mai multe discutii au avut loc astazi pentru a stabili masurile ce trebuie luate pentru a evita infectia cu acest virus.

Persoanele suspecte de infectii cu coronavirus vor fi izolate intr-unul din cele 8 module de la nivelul municipiului si, vor fi achizionati si doi roboti de dezinfectie cu raze ultra-violete.

Mihai Chirica, primar Iasi: „Am identificat si modalitatea de cazare a lor, astfel incat sa nu punem in pericol pe nimeni. E normal sa iei tensiunea dintr-o parte si sa o muti la alta parte a populatiei. O vom face intr-o asa o maniera incat sa stea intr-adevar izolati, in lipsa de contact cu ale persoane care ar putea deveni victime. Noi avem niste module specializate pentru locuit in situatii de urgenta, cred ca suntem printe putinele orase din Romania. Avem 8, in care intra familii de la o persoana la 8 persoane care pot trai in conditii normale astfel incat sa nu puna in pericol pe nimeni”.

Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa a explicat ca este necesara amenajarea unor spatii de carantina. Acesta a vorbit si despre posibilitatea ca ISJ sa puna la dispozitie astfel de spatii.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: „Am discutat cu toti managerii pentru a avea un circuit la spital, pentru a creste cantitatile de dezinfectant. Vom suplimenta aparatele de dezinfectie la toate spitalele, totodata am gasit o locatie in caz de epidemie la Clunet, unde sunt 45 de locuri si vom putea acolo sa gazduim 45 de bolnavi, totodata fiecare spital va avea teste rapide pentru a depista coronavirusul si vom inainta si catre Universitatea de Medicina, in aceasta perioada de criza sa spunem, sa intrerupa stagiile de practica a studentilor si a stagiarilor”.

Popa a mai precizat ca vor mai fi achizitionati si doi roboti de dezinfectie cu ultra-violete.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: „La Neurochirurgie si aici avem roboti de dezinfectie, vom achizitiona inca doi roboti de dezinfectie. Totodata am recomandat si la Aeroport sa fie pentru sali de asteptare roboti de dezinfectie cu ultra-violete care sa distruga microvii si eventual daca sunt patogeni care sunt unisesibili”.

Doctorul Lucian Indrei, seful DSP Iasi, a facut o serie de declaratii legate de masurile pe care autoritatile le vor lua in cazul celor care vin in Iasi din Italia.

Lucian Indrei, director DSP: „Toate cazurile care au fost pana acum nu s-au confirmat. S-a practicat autoizolarea la domiciliu, timp de 14 zile. In momentul de fata echipele Directiei de Sanatate Publica sunt prezente la zborurile care vin din Italia”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!