Coronavirusul a fost abordat gresit?

Tot mai multe voci din lumea medicala sustin ca boala a fost abordata si diagnosticata gresit iar protocoalele trebuie schimbate la fel si schema de tratament.
In urma autopsiilor efectuate de italieni nu pneumonia ar fi principala cauza a mortilor ci tromboza vasculara. Intubațiile și ventilațiile sunt inutile dacă nu se rezolvă mai întâi problema tromboembolismului.
Doctorul de la Timisoara, Virgil Musta a schimbat deja tratamentul bolnavilor pentru a scade numarul celor care ajung la terapie intensiva in stare grava.
„Am primit niste studii din lume, cu discutii legate de cauza deceselor si ce s-a mai descoperit si am participat la conferinte internationale cu specialisti din China, SUA si Europa. Fiecare transmitea experienta lui si studiile pe care le fac. S-a constatat la necropsii, la italieni, ca apare o tromboza masiva in mai toate organele. Pornind de la aceasta idee, am implementat acest tratament. S-a neglijat aceasta componenta. Am completat schema anterioara. Noi aveam schema antivirala. De o luna, de cand am vazut ca este legat de toxine, de riscul de coagulare al vaselor mici la nivelul plamanilor, al creierului, ficatului si rinichilor, am stabilit o schema de terapie antivirala si patogenica. Exista doua mecanisme: inflamativa masiva, care are consecinte nefavorabile, si coagularea precoce, care duce la tromboze ale vaselor mici. Astfel, acum tratamentul se face anticoagulant, antiviral si antiinflamator”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.
Profesorul Vasile Astarastoae considera ca neefectuarea necropsiilor constituie o mare eroare. „S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere a pandemiei și s-a lăsat loc teoriilor conspiraționiste…Se afirmă că în COVID-19 nu pneumonia este pericolul maxim, ci microtrombozele și infecții asociate. Dacă e adevarat, atunci tratamentul cu anticoagulante și antibiotice este indicat. Intubarea și ventilarea mecanică fac mai mult rău decât bine. În absența unor studii anatomo-patologice consistente o asemenea ipoteză nu poate fi nici infirmată, nici confirmată„, a scris profesorul Astarastoae.
Ieseanul sustine ca sunt destule studii epidemiologice si clinice dar nu si anatomopatologice. „Pare cel puțin bizar ca OMS și autoritățile sanitare, printre numeroasele recomandări, au “uitat” să solicite efectuarea necropsiei la cei declarați decedați ca urmare a COVID-19”, a mai spus profesorul Astarastoae.