Coronavirus. Paranoia sau incompetență: Inspectoratul de Stat în Construcții anulează examenele pentru specialiști

Inspectoratul de Stat în Construcții a anunțat vineri că sesiunea de examinare pentru autorizarea specialiștilor în construcții se anulează datorită… coronavirusului:

„„În contextul situației actuale din România cu privire la infecția cu noul coronavirus COVID-19, existând riscul de răspândire a acestuia și deoarece potrivit informațiilor publice pot exista persoane care nu prezintă simptomatologie dar pot fi purtători ai virusului, sesiunea de examinare pentru autorizarea responsabililor tehnici cu execuția care urma să se desfășoare în perioada 09-13.03.2020 se amână pentru o dată ulterioară care va fi stabilită și comunicată în funcție de evoluția acestei situații. Toate informațiile privind desfășurarea sesiunii de autorizare se vor regăsi pe pagina de internet a Inspectoratului de Stat în Construcții – I.S.C.”” s-a postat pe site-ul institutiei cu doar cateva zile inainte de desfasurare.

Coronavirusul se dovedește a fi un virus extrem de puternic. El tinde să extindă în instituțiile statului paranoia, isteria și să scoată la iveală incompetența și dezorganizarea.

“Nu este admisibil ca pentru trei cazuri de o banală răceală să oprești funcționarea instituțiilor statului. Observăm că politizarea face mai multe victime decât coronavirusul. În curând o să asistăm la închiderea școlilor, a spitalelor, a magazinelor?” a declarat Cezar Petre, președintele Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier.

“Președintele statului și secretarul de stat Raed Arafat s-au exprimat foarte clar pe această problemă: nu este cazul să inducem în populație o stare de isterie. Dar iată că tocmai instituțiile și reprezentanții statului român au decis să facă acest lucru, afectând activitatea generală a sectorului construcțiilor. Ce urmează? Vom fi nevoiți să oprim șantierele?” a completat Ionuț Sandu, membru al organizației.

Colegiul Tehnic al Diriginților de Santier solicită public ministrului dezvoltării să ceară anularea acestui ordin ilegal, în România nefiind declarată stare de calamitate, iar procedura de autorizare nu prevede anularea în alte condiții.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!