Cornel Șfaițer nu mai revine la FC Botoșani: „Am luat decizia să-mi văd de drumul meu”

foto_Sfaiter

În urmă cu o lună, Cornel Șfaițer era tentat să revină în fotbal și să se implice din nou în managementul clubului FC Botoșani dar ultimele declarații ale patronului Valeriu Iftime l-au făcut să renunțe.

În ultima perioadă, fostul președinte al FC Botoșani a fost asaltat cu întrebări despre revenirea în fotbal. Recunoaște că se gândește din ce în ce mai serios să revină dar încă nu s-a decis dacă va demara un proiect personal sau va colabora cu un alt club de Liga1.

„A fost o decizie personală luată acum un an. Am urmărit fenomenul, sunt la curent cu toate noutățile, am fost alături de FC Botoșani în momentele grele. M-am bucurat că a avut o revenire spectaculoasă spre finalul campionatului trecut. Sunt dator cu explicații pentru că mulți oameni mă întreabă. Am fost la Campionatul European din Italia și erau români care mă întrebau când voi reveni în fotbal și la ce club. Când merg la restaurant, la frizerie, peste tot sunt întrebat când revin în fotbal. Și domnul primar Cătălin Flutur a spus publică că își dorește să revin. E clar că voi reveni în fotbal, voi face fotbal feminin, o semi academie, voi fi partener la un rival din Liga1. Încă nu m-am decis”, a declarat Cornel Șfaițer.

„Lucrurile nu s-au schimbat”

În urmă cu un an, Cornel Șfaițer a decis să facă un pas în spate deoarece a fost deranjat de unele decizii luate de Valeriu Iftime și asociații acestuia. El spune că situația nu s-a schimbat și că în aceste condiții nu ar putea reveni.

„M-au deranjat anumite lucruri, comportamentul unor oameni. Am analizat bine în ultima lună și lucrurile nu s-au schimbat. Am căutat să fie un buget echilibrat, nu am fost de acord cu politica financiară de la timpul respectiv. Am avut discuții atunci cu Valeriu Iftime. Dacă faceți o analiză, au crescut foarte mult cheltuielile în staff-ul administrativ, lucru cu care eu nu am fost de acord. Văzând că lucrurile nu s-au schimbat, am luat decizia să-mi văd de drumul meu. Iubesc această echipă, 21 de ani am fost alături de fotbalul botoșănean. Am făcut-o fără interes. În fotbalul românesc sunt mulți oameni care au interese, de a-și face imagine…”, a adăugat fostul președinte al FC Botoșani.

„Dacă eram în club, nu se întâmpla asta”

Cornel Șfaițer era tentat să revină la FC Botoșani și să se implice inclusiv financiar dar nu a fost dorit de către Valeriu Iftime și ceilalți acționari de la Elsaco, care dețin clubul. Ultimele declarații ale lui Valeriu Iftime l-au determinat pe Cornel Șfaițer să nu-și mai dorească revenirea la FC Botoșani.

„Eu am făcut un pas în spate, Valeriu a declarat că a făcut doi pași în față. Nu am văzut pașii ăia în față. Echipa a terminat pe același loc opt. S-au pierdut niște jucători. Mă refer la Fraisl, un portar care nu a luat gol timp de șase etape. Mă refer la Fabbrini. Să plece căpitanul pentru 100.000… Dacă eram în club, nu se întâmpla. S-a spus că a fost cel mai bun lot din istorie, cel mai bun management. Nu văd pașii care s-au făcut în față. Am avut deschiderea dar nu pot să vin în orice condiții, nu caut loc de muncă în fotbal. Eu am făcut-o doar din pasiune”, a mai spus Cornel Șfaițer.

„Am lăsat un izvor care produce în continuare”

Fostul președinte al FC Botoșani a reamintit că în ultimii trei ani s-au vândut jucători de 3,6 milioane de euro iar din acest motiv clubul are acum o situație financiară bună. El spune că încă sunt jucători aduși acum doi-trei ani care vor fi vânduți și se vor obține sume consistente pentru nivelul clubului botoșănean.

„Eu când am intrat în stadion, am adus ceva. Nu am luat niciodată un leu. M-am ocupat ani la rând, am fost și sponsor, am adus bani. Am adus jucători care ulterior au fost vânduți. Am fost foarte inspirat la jucătorii tineri, la jucătorii de perspectivă. Botoșaniul e printre puținele cluburi din fotbalul românesc care a vândut de 3,6 milioane de euro. Martinus, Dimitrov, Bordeianu, Istvan Fulop… Ngadeu 430.000 net, Cabrera 270.000, Golofca 400.000, Moruțan 1,2 milioane, Oaidă 570.000, Fulop 260.000. Vorbesc de sume nete, care au intrat în club. Mai nou Ngadeu a fost vândut de Slavia Praga, FC Botoșani are 20% și va mai încasa 800.000 de euro, o sumă consistentă.  În total, s-au încasat 4,4 milioane de euro. Am lăsat un izvor care produce în continuare”, a precizat Cornel Șfaițer.