Corina Crețu: „Guvernul nu comunică cu Bruxelles-ul”

Corina_Crețu

Comisarul european Corina Creţu a sustinut, in weekend , in Sala Mare a Primariei Iasi,  alaturi de primarul Mihai Chirica, o dezbatere  despre accesul la fonduri europene. Cretu a declarat ca Guvernul de la Bucureşti nu comunică cu Bruxelles-ul pe tema marilor proiecte.

La intalnirea de sambata, cel mai mult s-a discutat pe marginea proiectelor mari cum ar fi Spitalul Regional de Urgenţă şi Autostrada Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş. La Bruxelles inca nu s-a aflat ca guvernul a luat hotararea ca acest tronson de autostrada sa se faca prin parteneriat public-privat.

Corina Creţu a adus in discutie si  întârzierile în proiectul Spitalului Regional de Urgenta – unde Ministerul Sănătăţii este titularul de proiect. Ea a afirmat că nu a mai primit de un an nicio notificare din partea ministerului. Mai mult, nici amânarea de după 2020, anunţată de ministrul Fondurilor Europene,nu a fost notificată Comisiei Europene.

Singura veste bună de la Bruxelles este că ne­gocierile pentru următoarea tranşă de fonduri, care vor fi alocate României în perioada 2021-2027, vor porni de la un plus de 6 miliarde de euro faţă de exerciţiul financiar 2014-2020.