Corina Crețu, diagnosticată cu cancer la sân: ”Am ales să scriu această postare nu pentru a dramatiza, ci pentru a putea să ajut”

Corina_Cretu

Europarlamentarul Corina Crețu a dezvăluit într-o postare pe Facebook că a fost diagnosticată cu cancer la sân, pentru care a fost operată, iar acum face ultimele ședințe de radioterapie.

Corina Crețu a spus că a ales să vorbească despre experiența prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân nu pentru a dramatiza, ci pentru a atrage atenția femeilor asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importanţei controalelor de rutină.

”Am decis în final să vorbesc. Nu vreau să dramatizez pentru că nu e cazul. Dar articolul de mai jos mi-a dat curaj să transmit un mesaj pe care îl aveam în suflet încă din vară şi nu ştiam cum să procedez.

Eram la final de iulie și aşteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion să merg la Oradea, să particip la ședința Biroului Executiv al PRO România Bihor.

Între timp, câteva analize, mai ales că trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute.
“Operație de urgenţă, nu are sens să facem biopsie, e o mică tumoare care se vede, după forma, că e cancer”.
Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine până atunci.

Am început o nouă călătorie.
Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul că Dumnezeu m-a trimis la medic în timp. Faza incipientă. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranţa și pentru a evita reapariția, va trebui să fac și radioterapie.
Ca toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie să le rezolv pentru a putea merge mai departe.
Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului.
Mai am cinci ședințe de radioterapie.
Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical.
Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales împotriva descoperirii precoce a cancerului la sân.

Abia acum îmi dau seama de importanţă acestor acțiuni şi vreau să mă implic în orice demers care le pot face pe femei să conștientizeze că fiecare zi contează.

Ştiu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate şi obosite, de cele mai multe ori tot amânăm.
Vă rog din suflet pe toate să aveți grijă de voi.

Eu voi continua să îmi îndeplinesc responsabilitățile pe care le am în Parlamentul României şi ca Prim-Vicepreşedinte al PRO România. Mai determinată ca niciodată. Vreau să fac bine, să îmi ajut tara, să folosesc tot ce am acumulat pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Îmi pare rău ca în această vară i-am dezamăgit pe mulți cărora le promisesem că îi vizitez.

Dar există întotdeauna un nou început.
Cu o experiența de viața în plus, cu încredere, curaj și credința.

Și dacă în urma acestei postări măcar o singură persoană nu mai amâna controalele medicale, mă simt cu conștiința împăcată.

Mulțumesc tuturor, multă sănătate!”, a scris pe Facebook, Corina Crețu.