Corina Crețu, despre spitalele regionale: „Sentimentul că aceste proiecte de interes național au fost sabotate este tot mai puternic!”

WhatsApp Image 2022-10-02 at 11.44.09

Au trecut șapte ani de la semnarea Programului Operațional Regional în vederea construirii a trei spitale regionale: la Iași, Cluj și Craiova. A fost un efort comun al Primului Ministru de atunci, Victor Ponta, și al Guvernului său, de a include aceste obiective in POR 2014-2020, a anunțat Corina Crețu, fost Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

Apoi, la cererea Guvernului României din 2018, Comisia Europeana a aprobat ca banii alocați acestor spitale sa fie cheltuiți pana in 2027.

„Acum șase ani, în data de 30 Septembrie, eram la Iași, pentru a încerca să rezolvam problema amplasamentului Spitalului. Am sperat să le inaugurăm până la încheierea mandatului meu de Comisar European, fiind – pentru mine – o prioritate în toate discuțiile pe care le-am avut cu experții europeni, fie ei de la Banca Europeană de Investiții (care a și realizat studiile de fezabilitate), fie de la Comisia Europeană. Din păcate, după ce inițial s-a spus că ele vor fi finalizate în 2020, apoi în 2023, acum vorbim de anul 2027…

Sentimentul că aceste proiecte de interes național au fost sabotate, amânate, este tot mai puternic, un sentiment pe care îl simt și când vine vorba de transporturi. Sunt convinsă că toată lumea își amintește eforturile mele de a demara Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei, a termina Sebeș-Turda etc. Așa cum am mai spus, îmi propun să readuc în memorie eforturile pentru dezvoltarea României în ultimii ani”, a spus Corina Crețu, fost Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.