Copila violată în Tătărași de tatăl prietenelor de joacă

viol-minora-2

Caz revoltător în municipiul Iași. O fetita de 8 ani a fost violata de tatal a doua prietene de joaca. Intamplarea s-a petrecut inainte de Paste in cartierul Tatarasi dar povestea a fost aflata recent de politisti care s-au autosesizat. Minora se juca cu cele două fiice ale agresorului de 2 ani respectiv 4 ani. La un moment dat, barbatul de 23 ani, le-ar fi chemat acasă la el si a inchis-o pe victima intr-o camera separata și ar fi abuzat-o sexual, ba chiar a lovit-o peste fata.

Cazul a ajuns in atenția procurorilor dupa ce oamenii din cartier au raspandit vestea de la unul la altul, pana cand un politist a auzit despre caz. Oamenii legii s-au autosesizat si l-au retinut pe suspect.

„Polistii Serivicului de Investigatii Criminale Iasi s-au sesizat din oficiu cu privire la unei infractiuni viol. Au fost demarate verificari si investigatii in urma carora persoana banuita de comiterea faptelor a fost retinuta initial pentru 24 de ore, iar ulteror  a fost prezentat parchetului de pe langa Judecatatoria Iasi si Instantei, aceasta din urma arestarea preventiva a persoanei”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Victima a fost audiata in prezenta unui psiholog. Aceasta se afla in custodia DGASPC.

„A fost evaluata de catre o echipa de specialisti si intr-adevar s-a confirmat faptul ca a fost victima unor abuzuri sexuale. In prezent, prin dispozitia directorului general, copilul se afla intr-o masura de protectie speciala, respectiv plasament in regim de urgenta intr-un centru specializat. De asemenea, beneficiaza de un program de consiliere care se va intinde pe mai multe luni. Vom sprijini organele de ancheta pentru a deslusi tot cazul si pentru ca cei vinovati sa poate fi trasi la raspundere de legea penala”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi.

Pe baza probelor confirmate a analizelor din spital, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzatia de viol. Daca va fi gasit vinovat aceasta risca sa stea 12 ani in spatele gratiilor.