Copil de un an din Botoşani, lovit mortal de tată în curtea casei, după ce s-a urcat băut la volan

Tragedie care dă fiori părinţilor. Un băieţel de un an şi jumătate a fost ucis de tată. L-a călcat cu maşina în curte. Bărbatul a vrut să dea cu spatele, n-a văzut copilul şi l-a zdrobit sub roţi. Poliţiştii au descoperit că tatăl era beat. Cu toate acestea nu au putut să-i ridice permisul pentru că accidentul nu a avut loc pe un drum public.

Accidentul cumplit s-a petrecut în curtea unei familii din localitatea Vorniceni din Botoșani. Tatăl băieţelului, un bărbat de 32 de ani, s-a urcat la volan să parcheze maşina. A dat cu spatele şi, cel mai probabil, nu s-a uitat în oglinzi. Copilul, de doar un an şi jumătate, prea mic să-şi atenţioneze părintele sau să se ferească, a fost prins sub roţile autoturismului. 

Pe drum s-a întâlnit cu echipajul SMURD. Deși medicii au făcut tot posibilul, băiețelul s-a stins în braţele lor. 

Între timp, în curtea familiei, poliţiştii investigau tragedia. Au descoperit că tatăl micuţului nu a fost doar neatent, era şi băut bine. „Tatăl acestuia a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,37 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Urmând a-i fi recoltate şi probe biologice de sânge, care vor stabili alcoolemia”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani. 

Familia mai are o fetiţă. Comunitatea e în stare de şoc. Poliţiştii au deschis doar penal pentru ucidere din culpă. Pentru că accidentul nu s-a întâmplat pe un drum public, tatăl copilului nu va fi cercetat pentru că s-a urcat beat la volan. 

Astfel de nenorociri s-au tot întâmplat în ultima vreme. În noiembrie anul trecut, un copil de un an şi 5 luni a murit, după ce a fost călcat de o maşină în care se aflau doi poliţişti din Brăila. Veniseră să-i lase o citaţie fratelui băiatului. Iar în iunie, o mamă, asistent medical la spitalul Militar din Piteşti, şi-a lovit mortal fiica de 8 ani, în curte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *