Copil de 5 ani bătut de tată până i s-a rupt splina. Tatăl, arestat de polițiști

Un copil de doar 5 ani din judeţul Vaslui a ajuns la spital cu splina ruptă, după ce a fost bătut cu bestialitate chiar de către tatăl său. Totul a ieşit la iveală după ce educatoarea a observat că băiatul are dureri și este plin de vânătăi. A anunțat imediat autoritățile.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, dar și concubina acestuia o femeie cu zece ani mai tânără ar avea în total şapte copii, dintre care patru i-ar fi luat statul din cauza neglijenţei. Cei doi au fost reținuti aseară pentru violenţă în familie.

În urmă cu două zile băiatul de 5 ani a fost bătut cu bestialitate de tată până când i-a provocat o ruptură de splină. Educatoarea copilului a fost cea care a anunţat autorităţile după ce a observat că minorul este vânăt şi are dureri. Acesta a fost dus de urgenţă la spital. 

„În urma investigaţiilor efectuate, după preluarea pacientului de către echipa de chirurgie şi ordopedie pediatrică, diagnosticul s-a confirmat, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical. În prezent, pacientul este stabil hemodinamic şi respirator. Este în afara oricărui pericol şi este monitorizat în secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui„, a declarat Laura Ionescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Cei doi concubini au împreună 7 copii, dintre care 4 au fost luaţi deja de către stat din cauza neglijenţei de care au dat dovadă ca şi părinţi. Vecinii știau că micuţii au o viață grea alaturi de cei doi, dar nu se așteptau ca bărbatul să fie atât de violent.

Ceilalţi doi fraţi, băiatul de 3 ani care avea şi el vănătăi pe corp şi sora lui nou născută au fost duşi într-un centru de specialitate, urmând ca și fratele mai mare sa li se alăture atunci când va fi externat.

 „A fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui, cei trei urmând a fi securizaţi în vederea evaluării şi consilierii”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Ieri poliţiştii i-au reţinut pe cei doi concubini pentru violenţă în familie, iar astăzi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *