Copil de 10 ani fugit de acasa preluat de DGASPC Neamt

baiat

Un baiat de 10 ani din localitatea Birgauani a disparut de acasa in urma cu doua zile. Parintii au anuntat ieri disparitia minorului. Copilul a fost cautat de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, lucrători din cadrul ISU Neamț și IJJ Neamț, voluntari din cadrul Primăriei Ștefan cel Mare și ai Asociației 4×4 Rescue.

Acesta a fost descoperit in podul unei sure iar când a fost gasit copilul ar fi declarat „Duceți-mă oriunde numai nu mă duceți acasă.”

In urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului și instituirea măsurii de protecție în regim de urgență, băiatul fiind dus într-un centru
al DGASPC Neamț. Astazi, reprezentanții Poliției au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării și a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informații, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului.

În privința băiatului, DGASPC Neamț va decide în maximum 5 zile înlocuirea măsurii de protecție în regim de urgență cu o altă măsură de protecție – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanță, plasmentul într-un centru rezidențial.

Familia în cauză mai are 4 fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și este în curs o evaluare amănunțită pentru a se stabili dacă se impune și scoaterea acestora din familie.