Copiii peste 5 ani din New York vor avea nevoie de pasaport de vaccinare sa mearga la muzee sau teatre. Devine obligatorie vaccinarea si in sectorul privat din New York

new york

Toti copiii cu varsta de peste 5 ani vor avea nevoie in curand de pasapoarte de vaccinare pentru a intra la muzee, teatre sau restaurante, a anuntat primarul din New York, Bill de Blasio. Conform acestuia, incepand cu 14 decembrie copiii intre 5 si 11 ani trebuie sa aiba cel putin o doza de vaccin pentru a intra in diverse locatii publice din oras.

Autoritatile din New York stiu ca doar 20 la suta dintre copiii aflati in acest segment de varsta sunt vaccinati. De asemenea, acestea considera ca orice copil de peste 12 ani a primit deja 2 doze de vaccin pana la aceasta data, pentru a fi considerat eligil sa obtina pasaportul de vaccinare.

De asemenea, toti angajatorii privati din New York vor fi nevoiti sa impuna vaccinarea impotriva Covid pentru lucratorii lor, a anuntat primarul din New York. Actiunea va incepe in data de 27 decembrie.