Copiii oncologici, transportati la spital cu o ambulanta special creata pentru ei

Sharing is caring!

Mii de oameni au donat bani, pentru ca astfel de autospeciale sa fie dotate cu aparatura medicala si sa vina in spijinul minorilor diagnosticati cu diverse forme de cancer. Banii au fost stransi in urma organizarii unui maraton international pe strazile Iasiului, desfasurat ieri, pe strazile din preajma Palatului Culturii.

3000 de oameni au alergat pe cinci trasee stabilite, pentru proiectul social. Printre adulti, la competitia sportiva au participat si 600 de copii.

Si gemenele Sofia si Miruna au reusit sa parcurga intregul traseu, iar la final au primit  medaliile care le vor aminti de primul maraton la care au participat.

In urma maratonului internatiomal, s-au strans bani pentru achizitia autospecialelor medicale, care ii va  transporta pe micuti de acasa la spital, pentru chimioterapie sau radiologie.

Marius Benchea, director general Serv Voluntar de Ambulanta Iasi: “Nu facem si nu o sa facem diferentiere intre copiii care sufera de astfel de afectiuni pentru ca o astfel de boala macina pe toata lumea, chiar si pe cei care au la dispozitie fonduri si cei care nu au”.

De anul viitor, “Ambulanta Copiilor” va circula pe strazile Iasiului. Fiecare dintre cele trei autospeciale, dotate si echipate complet, este estimata la 22 de mii de euro. Deocamdata, o singura ambulanta are aproape tot ce ii trebuie pentru a-i duce pe cei mici la terapie, la spital.

Banii au fost donati de cei care s-au inscris la Maratonul International al Iasiului, organizat duminica dimineata. Anual, la Spitalul de Pediatrie “Sf Maria”din Iasi, peste 33 de copii, din toate judetele Moldovei, primesc tratament oncologic pentru diverse afectiuni.

shares