Copiii oncologici, transportati cu ambulanta speciala

Sharing is caring!

Intr-o lume in care boala loveste acolo unde nu te astepti, este nevoie si de oameni diferiti, oameni care au o singura misiune. Sa ii faca pe cei din jur sa zambeasca si sa aiba incredere in sine. Cativa tineri, dornici sa schimbe ceva in viata copiilor bolnavi de cancer, au gandit un proiect care prinde, deja, viata. Au creat „Ambulanta Copiilor”, o autospeciala sanitara, care sa ii trasporte pe micuti de acasa la spital, pentru chinioterapie sau radiologie.

Membrii Serviciului Voluntar de Ambulanta au pus bazele unui proiect de suflet, gandit si creat special pentru copiii cu boli oncologice.

De anul viitor, “Ambulanta Copiilor” va circula pe strazile Iasiului. Fiecare autospeciala, dotata si echipata complet, a costat 22 de mii de euro. La Spitalul de Pediatrie “Sf Maria”din Iasi, zilnic, peste 30 de copii, din toate judetele Moldovei, primesc tratament oncologic pentru diverse afectiuni.

Pentru ca inca este nevoie de finantare pentru achizitia de aparatura medicala pentru toate cele trei ambulante, voluntarii organizeaza “Maratonul International al Iasiului”, o competitie la care s-au inscris peste 2.000 de oameni, iar banii stransi din vanzarea biletelor vor fi directionati pentru dotarea autopsecialelor special create pentru copii.

Evenimentul sportiv are loc duminica, incepind cu ora 9, iar startul se va da din fata Palatului Culturii. La maraton si-au anuntat prezenta si sportivi din 12 tari.

shares