Copiii niciodată uitați ai României

Copiii adoptati din Romania anilor 90 reusesc sa isi gaseasca familiile biologic datorita unei pagini pe retelele de socializare. Printr-un singur mesaj trimis voluntarilor paginii „Copiii niciodată uitați ai României”, oameni care traiesc in America sau Europa ajung sa isi cunoasca mama, tatal sau fratii. Unii  mai usor, altii mai greu dar cert este ca, aceasta pagina de Facebook este singura prin care copiii adoptati reusesc sa isi cunoasca familiile.

Ideea a pornit de la un caz care nu reusea prin intermediul statului sa ajunga la parintii sai adevarati. Atunci a luat decizia de a face o postare prin care a facut publica povestea ei. De atunci, mii de mesaje au fost trimise de oameni care incercau cu disperare sa isi identifice rudele. Astfel s-a format o intreaga comunitate, prin care sunt reunite destine.

Adriana Stoica, Reprezentant Pagina:

Pagina a luat fiinta in ianurie 2015 cand o romanca aflata in cautarea fratilor biologici . S-a gandit sa creeze aceasta pagina de Facebook poate poate era mai usor sa gaseasca la ei. Intr-adevar pana ce sa gaseasca pe ultimul din fratii adoptati a primit apel de la alti copii aflati in cautarea familiei biologice. Le-a gasit familia si intre timp l-a gasit si pe cel din urma frate. Atunci a continuat aceasta misiune de a ajuta si de a face bine. Satisfactia fiind foarte mare.

Mesaje sunt de la familiile care isi cauta rudele sau copiii care au fost adoptati. Ei isi dau acceptul ca povestea lor si pozele sa fie distribuite pe retelele de socializare si de acolo incep cautarile.

Adriana Stoica, Reprezentant Pagina

Ei sunt ori aici, ori in Statele Unite, Canada, Franta, Danemarca, Germania. Peste tot sunt dati spre adoptie. Noi cu drag ii ajutam atat cat putem si cat ne permite timpul pe fiecare in parte.

Toate postarile incep cu o formula de prezentare. Moderatorii spun ca este mult mai usor sa identifice rudele daca au numele, orasul sau orice informatie despre familia biologica.

Adriana Stoica, reprezentant pagina

Uneori ne impresioneaza rapiditatea cu care gasim familia. Chiar si de la primul comentariu. Intr-un minut de la postare s-au gasit familii acolo unde trebuie. Sunt familii care au dat spre adoptie primul copil si mai au acasa sase, sapte copii care au fost crescuti de parinti. Este foarte impresionant pentru ca este intrebarea aia de ce eu si fratii mei nu? Este cea mai dureroasa intrebare pe care o auzim

Dupa ce au fost identificati, copilul isi cunoaste familia prin intermediul unui apel video, asistat de moderatorii paginii. Emotiile si lacrimile curg, fara niciun repros.

Adriana Stoica, reprezentant pagina

Au un suflet curat, nu sunt plini de ura, de resentimente, mereu ii cauta cu dorinta de a-i gasi, de a li se raspunde la intrebari, de a se simti completi si de a-si trai viata impliniti incontinuare pentru ca odata daca nu stii de ce este un sentiment care te incearca, pana reusesc sa afle de ce.

Astfel, comunitatea „Copiii niciodată uitați ai României” reuseste sa faca ceea ce statul nu poate. Unii sunt surprinsi de rapiditatea cu care isi gasesc familiile si sunt sceptici motiv pentru care isi fac testele ADN. Acolo, primesc confirmarea.

Adriana Stoica, reprezentant pagina

Mai nou le recomandam tuturor sa isi faca un test ADN pentru ca multi din cei care au dat spre adoptie copii si au facut teste ADN in speranta ca cel adoptat isi va face la un moment dat si il va gasi. Este o firma care face 5000 de teste gratuite si noi le recomandam la cazurile care nu si-au gasit rudele, atat famiilor de aici, cat si copiilor adoptati le recomandam tuturor sa fca pentru ca nu se stie niciodata de unde apare.

Zeci de mesaje sunt trimise zilnic din partea copiilor care isi cauta cu disperare familiile biologice, sa ii vada, sa ii auda si sa le umple golul lasat in urma cu multi ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *