Copiii iubiți – elevi conștiincioși

foto_copii

Ieri a inceput scoala iar psihologii subliniaza ca succesul copiilor nostri in cadrul educational depinde in primul rand de parinti. Copiii care nu simt ca sunt iubiti si respectati nu vor fi foarte interesati de scoala. Responsabilitatea primara a parintilor este, prin urmare,  aceea de a le oferi copiilor suport material si psihologic pentru ca acestia sa poata fi deschisi dorintei de a invata in fiecare zi ceva nou, mai adauga specialistii.

Un copil care nu are nici un plan nu va dobandi nici un succes. Parintii trebuie sa ajute copilul sa planifice si sa organizeze pentru a dobandi succesul in invatare, adica sa planuiasca scopuri pe termen lung. Copilul nu stie in mod natural cum sa atinga un scop. Este responsabilitatea parintelui sa-l invete aceasta deprindere.

Psihologii ne asigura ca daca suntem parteneri de nadejde pentru copil si el va deveni un elev relaxat care stie sa imbine esecul cu succesul in mod firesc.

Psihologii mai adauga ca parintii trebuie sa cultive relatiile copiilor lor in acelasi mod in care s-au deprins sa o faca cu propriile lor relatii pentru ca acum copilul nu mai este centrat pe sine, ci pe exterior. Este momentul „afirmarii personalitatii“, iar scoala este mediul cel mai potrivit. Dragi parinti cu scolari acasa, multa bafta!