Copiii din Ciurea, din nou la scoala lor

scoala ciurea

Lucrarile de reabilitare la scoala arsa din Ciurea sunt pe ultima suta de metri. 10 sali de clasa vor fi reabilitate pana la 1 septembrie, urmand ca alte 4 sa fie finalizate pana la inceperea cursurilor.

Catalin Lupu, primar Ciurea: „Sa zicem ca suntem in grafic si suntem optimisti ca la 1 septembrie vom avea cel putin 10 sali de clasa din 14 cate sunt. Avem perspectiva ca in prima saptamana din septembrie sa terminam si celelalte sali. Ne-a fost de mare ajutor sprijinul acordat se sponsori, chiar si persoane anonime care au donat in contul asociatiei “Fiii Satelor”. Practic toate cheltuielile prilejuite de reabilitarea scolii dupa ce a ars au fost facute din contributia firmei care avea contractul de lucrari si o mare parte din materiale au fost puse la dispozitie de Asociatia Fiii Satelor, platite cu sume incasate sau chiar si materiale primate ca donatie”.

Scoala este acum reabilitata in totalitate la doar 6 luni dupa incendiul care a mistuit-o.

Catalin Lupu, primar Ciurea: „Scoala este reabilitata in totalitate, s-au turnat placi de beton unde nu erau, s-a inlocuit tot acoperisul, s-a inlocuit toata tabla si instalatia electrica s-a refacut in totalitate suta la suta conform proiectului, asa ca speram sa fie un inceput de an scolar cu o scoala reabilitata, alaturi de celelalte scoli pe care le avem deja in diferite stagii, unelle finalizate, de un an, de trei luni sau altele care le terminam la 1 septembrie anul acesta”.