Copiii de la Centrul de Servicii Sociale au vizitat Jandarmeria Iași

jandarmi

Zeci de copii din Centrul de Servicii Sociale „Bogdana” din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Iasi au vizitat sediul jandarmeriei iesene. Actiunea a avut un rol educativ pentru cei mici care au descoperit o parte din istoria militarilor si la activitatile de zi cu zi ale acestora. In final, copiii au putut participa la o demonstratie cu cainii de interventie.

Astăzi se implinesc 129 de ani de la infiintarea Jandarmeriei rurale din Romania. Pentru a marca acest moment, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi a organizat o actiune educativa pentru beneficiarii Centrului de Servicii Sociale „Bogdana” din cadrul Direcției de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.

Cu acest prilej cei mici au avut posibilitatea sa cunoasca o parte din istoria acestei institutii dar si misiunile si atributiile pe care le primesc astazi jandarmii. De asemeni, celor mici li s-a prezentat tehnica de interventie iar la final, surpriza asteptata si chiar si-au exprimat de la inceput aceasta dorinta: prezentarea unor exercitii cu caini de serviciu”, a spus Mihai Cojocariu, Purt. Cuv. IJJ Iași.

Cei mici au invatat ca jandarmii si cainii de interventie au in spate zeci de ore de pregatire.

Doar de la Sibiu, de la Centrul Cainologic al Ministerului de Interne distribuie caini si la politie, pompieri. Acolo sunt dresati pe specialitati El este dresat pe dispersare grupuri de persoane, pentru interventie. Depisteaza urma, cadavre, tutun, droguri si dispozitive explozibile”, a explicat unul dintre jandarmi.

Tot in cadrul activitatilor, elevii au fost informati cu privire la masurile minime de protectie in cazul unui conflict.