Copiii bolnavi din Botoșani, tratați la spital printre gândaci. Manager:S-a stropit chiar în urmă cu câteva zile

Gândacii colcaie în saloanele Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean Botosani, unde copiii sunt tratati în conditii greu de imaginat pentru anul 2024. Conducerea spune ca dezinsectia a fost facuta chiar zilele trecute.

O mamica de 20 de ani a postat imagini cu gândaci care se plimba pe paturile si peretii saloanelor din Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Botosani, scrie Monitorul de Botosani.

Femeia s-a aratat socata de conditiile în care sunt tratati copii si a postat mai multe filmulete:.

”În imagini se poate vedea cum merg gândaci prin saloane. Mizeria rupta parca dintr-un film de groaza si, daca va uitati mai bine, se poate vedea si cum intra curentul pe la geam. Venim în spital sa ne tratam copiii si iei alte boli si ne mai miram si de ce. Unde este Ministerul Sanatatii?”, a comentat tânara.

Ca o ironie, gândacii se plimba în imagini chiar pe desenul de pe perete care reprezenta un gândacel.

Manager spital: ”Vorbim de o cladire foarte veche si astfel de probleme continua sa apara”

Conducerea spitalului a dispus masuri urgente si spune ca dezinsectia a fost facuta chiar zilele trecute, dar astfel de probleme pot sa apara oricând, din cauza vechimii foarte mari a cladirii.

”Am discutat deja cu medicul de garda. I-am solicitat sa mute pacientii din salonul respectiv, pâna la dezinsectia totala. Am solicitat o nota explicativa responsabilului cu dezinsectia în spital. S-a stropit chiar în urma cu câteva zile.

Din pacate vorbim si de o cladire foarte veche si astfel de probleme continua sa apara. Tocmai de aceea facem demersuri pentru o noua cladire pentru Sectia de Pediatrie”, a precizat medicul Monica Adascalitei, managerul general al SJU Mavromati.

VIDEO: botosani.24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *