Copii uitați de stat în sărăcie!

Lonely child

Foto: Guliver/Getty Images

6 frați din județul Iași trăiesc într-o sărăcie lucie! Părinții fac eforturi uriașe pentru a le pune zilnic ceva pe masă, iar jucariile și dulciurile nu au existat vreodată în casă. Autoritățile au uitat de ei și mare le-a fost uimirea când un preot le-a trecut pragul și i-a întrebat ce le lipsește.

6 copii din comuna Ipatele locuiesc într-o casă dărăpănată care stă să cadă peste ei. Părinții, doi oameni muncitori cârpesc pe ici-colo locuința și o îngrijesc, spune preotul, cum pot ei mai bine.

„O familie curat, familie de oameni cuminți, cu 6 copii. La întrebarea pe care le-am pus-o copiilor, dacă a venit Moș Crăciun, s-a lăsat tristețea pentru că nu primise niciunul vreo jucărie”, spune preotul Paraschiv Vasilică Mihai, de la parohia Parpanita, Vaslui.

Casa reparată este visul cel mai mare al părinților, aparent și al copiilor.

Lemnele de foc se termină, iar temperaturile sunt tot mai scăzute. Tatăl, stâlpul familiei este cel care se chinuie să încălzească locuința de câțiva metri pătrați.

Preot: „După ce o să faceți când se termina lemnele?”

„Mă duc în valea asta de lângă casa mea și mai aduc cu căruța”, spune tatăl.

Preot: „V-ar prinde bine niște lemne”

Tatăl: „Da, ar prinde bine. Dacă aveam tractor mergeam eu la padure”

În urmă cu ceva timp, tatăl a luat drumul străinătății pentru a pune o pâine pe masa copiilor. A ajuns în Germania, dar din cauza vremii nefavorabile munca în agricultură nu s-a putut face și l-au trimis acasă. Acum, singurul venit al familiei îl reprezintă alocația copiilor, care nu face nici cât un salariu minim pe economie.

„M-am interesat la o doamnă învățătoare și a zis că sunt buni copiii. A zis că una sau două din cele 4 fete sunt chiar foarte bune la școala”, a zis pr. Paraschiv Vasilică Mihai.

Cei care doresc să sprijine această familie o pot face prin intermediul preotului Paraschiv Vasilică Mihai de la parohia vasluiana Parpanița.