Copii ucraineni bolnavi de cancer transportați cu avionul de la Iași la Torino

aereo regione piemonte per bambini ucraini-2

Copii bolnavi de cancer din Ucraina nu mai pot primi îngriji medicale în țara lor, astfel aceștia vor fi transporați cu avionul de la Iași la Torino, la spitalul de pediatrie Regina Margherita.

Lista pasagerilor pentru călătoria de întoarcere ar putea crește și mai mult, iar avionul pus la dispoziție are aproximativ 150 de locuri. Este un zbor special al Regiunii Piemont care a plecat la ora 9 dimineața de la Torino Caselle, care va ajunge la Iași, în România, lângă granița cu Republica Moldova, pentru a ajuta o duzină de copii ucraineni, bolnavi de cancer. Cei mici ar trebui să intre în spital încă din această după-amiază.

În prezent, 14 copii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, 15 însoțitori și 5 frați au ajuns la Iași (România) din Palanca, în Republica Moldova, o comună aflată la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, ar trebui să se urce în vehicul. Toate fișele medicale ale copiilor au fost deja trimise la dr. Franca Fagioli, directorul secției de patologie și îngrijire a copilului din regina Margheriță, care a verificat situația fiecărui pacient sosit.

„Toată această operațiune este acoperită de companii private care au finanțat această inițiativă minunată”, adaugă Alberto Cirio.