Controversa de la cadastrul iesean

Sharing is caring!

Narciza Nedelcu a revenit  în funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași, desi aceasta a fost condamnată definitiv la 3 ani cu suspendare pentru săvârsirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În momentul în care a început urmărirea penală împotriva Narcizei Nedelcu, director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iași, pentru săvârsirea infractiunii de abuz în serviciu, conducerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara a decis suspendarea acesteia din funcție, deși legislația în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie.

“Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în următoarele situatii: (…) b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecatoreşti”, se spune in articolul 52 din Codul Muncii.

Contractul individual de munca al Narcizei Nedelcu putea sa inceteze daca aceasta era condamnata cu executare  fiind în imposibilitate fizică de a se prezenta la locul de muncă. Așadar, ca urmare a deciziei instanței de judecată, ANCPI a fost obligată să înceteze suspendarea contractului individual de muncă al Narcizei Nedelcu și să o repună în funcția deținută anterior.

„Ținând cont de angajamentele de integritate asumate de actualul guvern, ne-am fi dorit să nu ne confruntăm cu o asemenea situație neplacută, însă, dată fiind decizia instanței, suntem obligați să luăm act de aceasta și să o respectăm”, a precizat Laurențiu Alexandru BLAGA, președinte – director general al ANCPI.

shares