Control judiciar pentru un barbat din Focuri fara permis de conducere

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au oprit, pentru control, pe DJ 282, în comuna Movileni, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Focuri. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, s-a stabilit faptul că o femeie, de 35 de ani, din comuna Focuri i-ar fi încredințat autoturismul bărbatului de 38 ani, deși ar fi cunoscut că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de
conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 23 mai, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Ieri, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.