Control judiciar pentru 2 hoti din Barnova

hoti

Ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Tomești au identificat doi tineri, de 22 de ani, respectiv 24 de ani, ambii din comuna Bârnova, bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat din locuință.

Din cercetările efectuate de polițiști până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 16 noiembrie spre 17 noiembrie, aceștia ar fi pătruns în locuinţa ueni femei, de 47 de ani, din comuna Bârnova, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri (două televizoare și mobilier de băcătărie), cauzând un prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperate în totalitate și restituit persoanei vătămate.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți de faptul că, în perioada 3 octombrie – 10 octombrie a.c., ar fi pătruns în curtea unui bărbat, din comuna Bârnova, iar dintr-un garaj ar fi sustras bunuri ( două biciclete și ustensile de contrucție), cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 95%, fiind restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat în cauză, tinerii bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat din locuință au fost reținuți de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 24 noiembrie a.c., cei doi tineri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale, aceștia fiind plasați sub controlului judiciar pentru 60 de zile.