Controalele de la OPC vor fi filmate de acum

OPC

Actul de control efectuat de inspectorii de la Protectiei Consumatorului va fi inregistrat de acum inainte pentru a nu exista nelamuriri. Patronii vor fi obligati astfel sa respecte regulile si sa ofere servicii corecte. Noile masuri vor intra in vigoare in cel mai scurt timp.

Regulile noi ii obliga pe patroni sa fie mai atenti. In urma numarului mare de plangeri, conducerea a decis sa inregistreze video actul de control si introducerea cazierului contraventional.

„Se va introduce camera de filmat, poze, obligatoriu actul de control va fi inregistrat, deoarece am avut situatii in care am pierdut procese in instanta sic red ca este o masura buna inregistrarea deoarece avem sansa sa dovedim in instant ca lucrurile sunt chiar asa. La acest aspect pot sa spun ca se va introduce cazierul contraventional. Cazierul contraventional  ca si in penal este un istoric al operatorului economic controlat. Daca el va avea doua abateri timp de 6 luni si va aduce atingere vatamarii sanatatii consumatorilor, in prima faza avertisment, la al doilea act de control si va savarsi aceeasi abatere va fi sanctionat cu 10.000 de lei si inchiderea unitatii. ” a declarat Florin Onofrei, comisar sef OPS Iasi. 

Consumatorii sunt sfatuiti sa apeleze la Protectia Consumatorilor pentru orice nelamuriri legate de calitatea unor servicii.