Controale la comercianții veniți la Sărbătorile Iașului

Comerciantii de mici, carnati si bere au fost suprinsi astazi de controale din partea inspectorilor ieseni. Acestia au verificat tarabele care vand produse alimentare dar si cele cu haine de blana si piele. La prima vedere, inspectorii au gasit cateva nereguli la unii comercianti.

Inspectorii din cadrul Protectiei Consumatorilor si a Directiei Sanitar Veterinare au luat cu asalt tarabele comerciantilor veniti la Iasi. Au fost verificate gramajele alimentelor, preturile acestora dar si conditiile de depozitare. Inca din primele minute de verificari, mai multi comercianti au fost luati in vizorul inspectorilor pentru ca nu respectau regulile de comercializare.

I: Vrem sa cantarim niste mici. Aveti mici facuti?

C: Momentan nu.

I: Nu aveti deloc? Haideti sa gatim niste mici. Vrem sa vedem cate grame are un mic. Da?

C: Da.

An de an, inspectorii fac controale la tarabele din perioada Sarbatorilor Iasului  si gasesc cam aceleasi nereguli.

Florin Onoferi, Șef Comisariat Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași:

Dupa cum vedeti noi am reluat acele controale care se repeta in fiecare an. Am ramas surprins sa regasesc probleme intampinate anul trecut. Astazi suntem la acest control, este un ordin al domnului Prefect. Am gasit produse in care a fost schimbata starea termica sis tim cu totii ca avem voie sa gatim sau sa pastram eticheta producatorului.  Nu putem schimba temperatura daca un produs este refigerat la 2-8 grade sa-l gasim la -18 grade.

Cele mai multe nereguli gasite de inspectori la tarabele cu produse alimentare au fost cele legate de gramajul produselor. O parte dintre comercianti au ales sa nu afiseze gramajele corespunzator sau deloc.

Bogdan Cojocaru, Prefect Județul Iași:

In urma unui ordin pe care l-am semnat saptamana trecuta alaturi de OPC, DSV si DSP. Incepem astazi controalele in toate punctele unde vor fi comercializate produse de orice fel cu ocazia hramului „Sfintei Parascheva”. Ne dorim asa cum alaturi de structurile MAI sa desfasuram activitati de prevenire si de ordine publica pentru ca cetatenii municipiului Iasi dar si pelerinii care vin in municipiul nostru sa fie in siguranta.

Oamenii spun ca alimentele sunt bune la gust si ca le consuma de pofta.

Este foarte bun. Da, da este foarte bun.

Iesenii spun ca nu se gandesc la starea alimentelor si nici la conditiile de depozitare a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *