Controale la comercianţi în perioada sărbătorilor. Inspectorii sanitari veterinari au dat în ultimele două săptămâni amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei

În luna decembrie, unii comercianţi profită de venirea sărbătorilor pentru a-şi vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea acestora. Este cunoscut faptul că în această perioadă vânzările cresc, iar în grabă, vigilenţa cumpărătorilor poate fi înşelată mult mai uşor.

Inspectorii sanitari veterinari au dat în ultimele două săptămâni amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei şi au reţinut mai mult de 46 de tone de produse de origine animală. Au fost făcute 5000 de controale în depozite, pieţe, târguri, magazine şi restaurante. Inspectorii au descoperit numeroase nereguli, astfel că au emis şapte ordonanţe de suspendare şi cinci de interzicere a activităţii. Printre deficienţele descoperite s-au numărat depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare, produse expirate, nerespectarea condiţiilor de igienă, lipsa echipamentului de protecţie pentru personalul angajat, comercializarea de păsări vii fără documente sanitar-veterinare, manipularea necorespunzătoare a produselor şi nerespectarea frecvenţei de prelevare a produselor conform planului de autocontrol. ANSVSA spune că va continua să îi supravegheze pe operatorii din industria alimentară şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *