Controale in Iasi in autobuze si la firme

politisti

Ieri, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate în cele două zile au participat peste 280 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 165 de societăți comerciale şi au fost verificate 35 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 800 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 32.025 de lei, dintre care 214 pentru nerespectarea măsurilor de proetcţie individuală, iar 12 conform Legii nr. 61/1991.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu pe raza întregului judeţ, inclusive în spaţiile deschise, sancţiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 şi 2500 lei.