Controale ale ITM la benzinăriile din Iași. Peste 40 de sancțiuni acordate de inspectori

Ca urmare a isteriei create de scumpirile carburanților, la nivel național au fost efectuate mai multe controale în benzinariile care au afișat prețuri exagerate. Astfel, în urma a 43 de controale efectuate la nivelul județului Iași, inspectorii au găsit 85 de neconformităţi. Aceştia au dat 42 de sancţiuni dintre care opt amenzi în valoare de 35.000 lei.

„Au fost identificate neconformităţi în ceea ce priveşte informaţiile pe care angajatorii sunt obligaţi să le ofere salariaţilor, cum ar fi perioada de preaviz în cazul concedierii sau demisiei, periodicitatea plătirii salariului. Au fost găsite neconformităţi ale întocmirii contractelor de muncă cum ar fi neprecizarea duratei muncii şi a programului de lucru, interdicţia de a efectua ore suplimentare, timpul de muncă şi de odihnă, sau repausul. De asemenea, s-au găsit situaţii în care angajatorul nu a asigurat echipament individual de protecţie din materiale care nu produc descărcări electrostatice şi care pot aprinde atmosferele explozive.

De asemenea, situaţii în care nu a fost realizată semnalizarea de securitate şi sănătate la locul de muncă, inclusiv pentru locurile unde pot apărea atmosfere explozive, dar şi nici legarea la pământ a rastelelor sau structurilor metalice ale depozitelor de recipiente butelii”, a precizat Costel Grojdea, directorul ITM Iaşi. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!