Contractul de reabilitare a pasajului Frumoasa acestuia va fi reziliat. Principala cauza – creșterea prețurilor la materialele de construcții

pasaj_frumoasa

Lucrările de reabilitare a pasajului pietonal Frumoasa vor fi scoase din nou la licitaţie. Primăria va rezilia în această lună contractul de lucrări care a fost semnat acum un an. 

Rezilierea a fost decisă în urma solicitării constructorului. În martie 2022, firma a semnat cu Primăria contractul pentru o sumă de aproape un milion de lei, dar, la finalul anului trecut, compania a solicitat rezilierea acordului.

„Creşterea excesivă a preţurilor materialelor de construcţii din ultimul an de zile a dus la imposibilitatea încadrării în bugetul licitat, executantul înştiinţând Primăria că doreşte rezilierea contractului. S-au căutat soluţii de rezolvare a situaţiei, inclusiv prin actualizarea preţurilor în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Oficialul municipalităţii a adăugat că nu au fost identificate soluţii viabile astfel că au început demersurile pentru rezilierea contractului şi scoaterea din nou la licitaţie a lucrărilor de modernizare a pasajului Frumoasa.

„Acest lucru se va petrece în următoarele 3 săptămâni. Acum lucrăm la inventarul de lucrări efectuate şi vom analiza sumele datorate efectiv. Până în prezent, nu am efectuat nicio plată către constructor. La cererea noastră, constructorul şi-a asumat că o să lase pasajul în stare de funcţionare”, a mai susţinut Sebastian Buraga.

Printre lucrările care trebuie realizate la pasaj se numără modernizarea structurii de rezistenţă (placaj din piatră naturală pe toată lungimea şi lăţimea pasajului – pe tavan, pereţi şi podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale), reparaţii executate la nivelul camerei tehnice, modernizarea căilor de acces şi reparaţii executate în exteriorul pasajului.