Contractul de finanţare pentru construcţia Autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani, aprobat

Senatul a adoptat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege al Guvernului pentru aprobarea contractului de finanţare al Autostrăzii A7 România, Ploieşti-Paşcani, în valoare de 600 de milioane euro, încheiat între România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 1 februarie 2024 şi la Luxemburg la 5 februarie 2024.

Proiectul Autostrăzii A7 urmează să fie finalizat în anul 2025, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de 48 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Contractul de finanţare pentru construcţia Autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani, aprobat

Potrivit actului normativ, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea acestui proiect. Ministerul Transporturilor asigură implementarea proiectului prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectul este finanţat în cadrul PNRR, Pilonul 1, Tranziţia spre o economie verde, Componenta C4 patru transport sustenabil, Reforma R1, fiind divizat în patru secţiuni: Ploieşti-Buzău cu lungimea de 63,25 kilometri, Buzău – Focşani cu 82,44 kilometri, Focşani-Bacău cu 65,9 kilometri şi Bacău-Paşcani cu 77,39 kilometri.

Potrivit expunerii de motive, se estimează că proiectul va fi finalizat în 2025, împrumutul acoperind până la 50% din costul total al proiectului, nefiind eligibile cheltuielile cu TVA şi cele privind exproprierile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *